Säännöt

1§ Osallistumisoikeus

Ladies & Gentlemen Tour on avoin parikiertue vuonna 1969 tai sitä ennen syntyneille mies- ja naisamatööreille. Joukkueet  muodostuvat aina sekapareista.

Osakilpailuja on kuusi kappaletta. Pelaaja voi osallistua saman tai eri parin kanssa niin moneen osakilpailuun kuin haluaa.

2§ Passiivinen tasoitus

Kilpailuun voi osallistua myös pelaajat joilla on passiivinen tasoitus. He eivät kuitenkaan pääse mukaan kilpailun varsinaiselle tuloslistalle, eli he eivät voi vastaanottaa palkintoja. Tasoitukset tarkistetaan aina ennen kilpailun alkua.

3§ Pelimuoto

Kilpailu pelataan best-ball pistebogeynä ¾ tasoituksin. Tasoitus lasketaan niin, että tarkan tasoituksen antama slopetasoitus kerrotaan 3/4:lla, ja saatu luku pyöristetään yleisten pyöristyssääntöjen mukaisesti lähiimpään kokonaislukuun.

Maksimipelitasoitus on 36:n tasoituksella saatava pelitasoitus x 3/4. Miehet pelaavat keltaisilta ja naiset punaisilta tiiauspaikoilta.

4§ Aikataulu

Mikäli yhteislähtö on klo 9.30 niin aikataulu siirtyy 30 minuutilla eteenpäin.

7.30-8.30           Ilmoittautuminen caddiemasterille, aamukahvi ja range
8.30                     Kilpailuinfo
8.45                     Siirtyminen lähtötiille
9.00                     Yhteislähtö
13.00->              Pelaajat toimittavat tuloskortit tulospalveluun ja siirtyvät lounaalle
n.14.00              Tulosten julkistaminen ja palkintojen jako
n.14.30              Kilpailu päättyy

5§ Ilmoittautuminen

Kilpailuun otetaan mukaan kentästä riippuen 50 paria ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen osakilpailuihin alkaa kilpailun omilla nettisivuilla aina 24 (kaksikymmentäneljä) päivää ennen kilpailua kello 12:00 ja päättyy 3 (kolme) päivää ennen kilpailua kello 12:00. Kilpailun omat nettisivut ovat ainoa paikka jossa kilpailuihin voi ilmoittautua. Pelaajat otetaan mukaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Ilmoittautumisia otetaan vastaan vain Ladies & Gentlemen Tourin sivuilla, muita ilmoittautumisia ei huomioida! Ilmoittautumiset tulee perua viimeistään kolmea päivää ennen kilpailua. Peruuttamattomasta kilpailupaikasta voi joutua maksamaan kilpailumaksun, mikäli seuralla tällaiset säännöt ovat.

Kiertueen järjestäjällä on mahdollisuus varata max. 8 villiä korttia (4 paria) per osakilpailu. Jokaiseen osakilpailuun otetaan kuitenkin aina maksimimäärä pelaajia, eli mikäli villeille korteille ei löydy käyttöä järjestäjän taholta, jaetaan ne varasijoilla olijoille.

Osallistumismaksu on 60 € (Kytäjä Golf 69€, Linna Golf 79€) / pelaaja sisältäen mm. give away -paketin, aamukahvin ja lounaan. Jokaisen osakilpailun voittajajoukkue pääsee Tourin kustantamalle finaalimatkalle syksyllä.

6§ Tasatilanteet

Tasatilanteissa voittaja ratkaistaan seuraavasti:
1. Pienempi pelitasoitusten yhteenlaskettu summa
2. Parempi (kentän) takaysin tulos
3. Parempi tulos (kentän) viimeisiltä kuudelta, kolmelta ja viimeiseltä reiältä
4. Arpa

Karenssi

Vuonna 2018 osakilpailun voittaneet henkilöt ovat vuonna 2019 karenssin alaisia, eli he tai heidän edustama joukkue ei voi voittaa finaalimatkaa vuoden 2019 osakilpailuista. Mikäli karenssissa oleva pelaaja tai hänen edustama joukkue voittaa osakilpailun, luovutetaan finaalimatka tuloslistalla seuraavana olevalle pelaajalle tai joukkueelle.

7§ Finaali

Jokaisen Ladies & Gentleman Tourin osakilpailun voittajapari kutsutaan kiertueen järjestäjän kustannuksella finaalimatkalle. Finaalikutsut ovat henkilökohtaisia eikä niitä voi siirtää muille pelaajille.

8§ Epäselvät tilanteet

Niissä tilanteissa, joissa kilpailun säännöt eivät anna ratkaisua, tekee päätöksen kilpailun johtaja.

Pelaaja vastaa omasta tuloskortistaan, jos pelaajan tulos voidaan tulkita kahdella eri tavalla tulkitaan tulos aina pelaajan tappioksi. Pelaaja vahvistaa oman tuloksensa allekirjoittamalla tuloskortin.

9§ Järjestäjän vastuu

Kilpailun järjestäjä ei vastaa mahdollisista teknisistä syistä tapahtuneista esteistä tai virheistä tai todetuista väärinkäytöksistä, eikä voittajien mahdollisista henkilökohtaisista tuloveroseuraamuksista. Palkintojen vastaanottaja vapauttaa järjestäjän, kilpailun yhteistyökumppanit sekä edellä mainittujen osapuolten yhteistyökumppanit kaikesta vastuusta, joka koskee vammaa, vahinkoa tai muuta haittaa, joka aiheutuu tai jonka väitetään aiheutuneen osallistumisesta tähän kilpailuun.

10§ Kilpailun keskeyttäminen tai peruuttaminen force majeure -syyn takia

Mikäli kilpailu joudutaan keskeyttämään force majeure –syyn takia ennen kuin puolet siitä on pelattu, tarjotaan pelaajille heille varattu lounas ja pelilippu. Palkinnot jätetään jakamatta.

Mikäli kilpailu joudutaan keskeyttämään force majeure –syyn takia kun yli puolet on jo pelattu, tarjotaan pelaajille heille varattu lounas. Palkinnot jätetään jakamatta.