Gorki Golf ylitti Ladies & Gentlemen -kiertueen finalistien odotukset

Kaunis, hyväkuntoinen, mielenkiintoinen, selkeä, avara, pehmeät alustat, haastava links-kenttä, loistava kunto, mukava, kiva, aurinkoinen, upea kokonaisuus ja ystävällinen henkilökunta – siinä vastauksia, kun pyysimme Golfpisteen Ladies & Gentlemen -kiertueen finaalimatkalle osallistuneita 16 pelaajaa kuvailemaan Gorki Golfin kenttää kolmella sanalla.

Kielteisiä mainintoja ei juuri saatu, muutama kehitysidea kuitenkin. Vaihtelevampia väyliä toivoi yksi, jotkut totesivat, ettei kentällä ole puita. Yksi sentään on, aivan keskellä kuudetta väylää. Joidenkin mielestä kenttä oli väärin sloupattu. Tasoituksella 17 sai 22 lyöntiä eteen.

Finaalimatka alkoi maanantaiaamuna 2. syyskuuta, kun osa matkalaisista astui Pietarin Allegro-junaan Helsingin rautatieasemalla. Heti ensimmäisellä pysäkillä, Tikkurilassa, seuraan liittyi kolme pariskuntaa lisää. Kaikki Keimolalaisia. Lahden asemalta poimittiin yksi pari kyytiin, kuten myös Vainikkalasta, viimeiseltä asemalta ennen Venäjän rajaa.

Junamatka Helsingistä Pietariin kestää 3,5 tuntia. Allegro-junan huippunopeus on lähes 220 km/h.

Iloinen puheensorina vaimeni mitä lähemmäs rajaa saavuttiin. Junan hiipiessä rajan yli oli aivan hiljaista. Ainoastaan raiteiden säännöllinen klik-klok…klik-klok. Tietenkin hieman jännitettiin. Olihan tämä suurimmalle osalle ensimmäinen vierailu Venäjälle.

Pietariin saavuttiin hieman ennen puolta päivää ja vastassa oli punainen Volvo-bussi, kuten etukäteen oltiin sovittu. Pian pääsemme kentälle, iloittiin. Hieman ennenaikaisesti, matka juna-asemalta Gorki Golfiin kestikin yli kaksi tuntia. Ruuhkat olivat juuri sellaiset kuin mitä yli viiden miljoonan asukkaan kaupungissa voi odottaa olevan.

Perillä check-in Gorki Golf Resortin hotelliin, nopea lounas klubitalolla ja ensimmäiset ryhmät lähtivät liikkeelle. Illalla kokoonnuttiin a la carte -illalliselle ja vaihdettiin mielipiteitä. Kenttä todettiin upeakuntoiseksi ja kehuttiin leveitä, selkeitä väyliä ja hienoja viheriöitä. Samalla myös todettiin, että väyliä ympäröiville dyyneille ei kannata löydä. Palloa ei tiheästä kasvillisuudesta nimittäin löydä. Ei, vaikka kuinka tarkkaan oli katsonut alastulopaikan.

Väärin sloupattu?

Tiistaina pelattiin kierroksen yhteydessä henkilökohtainen pistebogey-kilpailu ja silloin ”väärin sloupattu” -väitteelle löytyi ehkä perusteluita. Lähes puolet osallistujista pelasi alle oman tasoituksena ja useat ylittivät 40 pisteen rajan. Voittaja tiistain kisassa oli Keimolan Arto Kuikko tuloksella 47 pistettä. Yhdellä viivalla. Kierros sisälsi ennätykselliset viisi birdietä! Arton tasoitus tipahtikin saman tien: 8,9 -> 7,5.

Kaupunkikierros historialliseen Pietariin

Kisan jälkeen suurin osa lähti päivän toiselle kierrokselle, mutta seitsemän matkalaista olivat etukäteen päättäneet osallistua muutaman tunnin kestävälle kaupunkikierrokselle englanninkielisen oppaan opastamana. Kierroksen aikana tutustuttiin lukuisiin historiallisiin nähtävyyksiin ja nähtiin mm. Iisakin kirkko, Talvipalatsi, Nevan sfinksit, Palatsiaukio jne. Upeita kohteita, joiden mittakaavaa on vaikea käsittää näkemättä. 45 euron osallistumismaksulle sai todellakin katetta.

Iisakin kirkon kupoli kohoaa 110 metrin korkeuteen.

25. lokakuuta 1917 taistelualus Auroran keulatykin ampuma laukaus toimi Talvipalatsin valtauksen aloitusmerkkinä. Neuvostovallan aikana risteilijää pidettiin yhtenä vallankumouksen symboleista.

Nevan rannan sfinksit on tehty aikoinaan faarao Amenhotep III:lle. Pietariin ne tuotiin 1800-luvulla.

Finaalikilpailu äärimmäisen tasainen

Keskiviikkona pelattiin sitten se odotettu Ladies & Gentlemen -kiertueen finaali. Viisi kilpailuhenkistä pariskuntaa olivat selvittäneet tiensä loppukilpailuun voittamalla jonkin kotimaisista alkukilpailuista.

Kilpailu oli erittäin tasainen, ja kaikki viisi joukkuetta mahtuivat lopputuloksissa neljän pisteen sisään.

Voittotuloksen 41 pistettä pelasi kaksi joukkuetta. Sääntöjen mukaisesti tasatuloksessa voiton vie se joukkue, jonka yhteenlaskettu pelitasoitus on pienempi. Näin olleen vuoden 2019 Ladies & Gentlemen -kiertueen voittajiksi julistettiin Keimolalaiset Merja Saira sekä Arto Kuikko, siis se sama mies, joka edellisenä päivänä tiputti tasoituksensa reippaasti. Kakkosiksi samalla tuloksella pelasivat Hirvihaaran Golfia edustavat Seija Milonoff ja Arto Alve.

Arto Alven avauslyönti ykkösväylällä.

Yksi peliuran kohokohdista

Voittajahaastattelussa Merja ja Arto kehuivat upeaa kenttää ja totesivat, että vaikkei peli täydellisesti sujunutkaan, niin onnekseen epäonnistumiset yleensä tapahtuivat silloin, kun toinen vuorostaan onnistui. Pariskunta on osallistunut Ladies & Gentlemen -osakilpailuihin jo monena vuonna ja vaikka osakilpailuvoitto on ollut usein lähellä, niin tämä oli vasta ensimmäinen finaali. Ja kysymyksen ”Oliko tämä peliuranne kohokohta?”, vastaus oli: Kyllä, yksi useista.

Ladies & Gentlemen Tour 2019 voittajat Merja Saira ja Arto Kuikko.

Yhteenveto finaalimatkasta:

  • Aurinkoiset kesäkelit yllättivät
  • Gorki Golfin kenttä ja hotelli ylitti odotukset
  • Kentänhoito ensiluokkainen
  • Palvelut kohteessa erinomaiset
  • Ystävällinen henkilökunta ja hyvä ravintola
  • Matkajärjestelyt viisumineen helpommat kuin ehkä voisi odottaa
Kategoriassa Arkisto